Juoda ruginė tradicinė lietuviška duona gaminama iš viso grūdo dalių ruginių miltų, vandens, cukraus, žiupsnelio kvietinių miltų, joduotos druskos, bei raugo. Pagardinimui įdedame truputėlį kmynų. Tai saldžiarūgščio ir turtingo skonio duona. Tešla gaminama su raugu pagal seną XX a. vidurio receptūrą, minkoma tik rankomis, nenaudojant jokių mechaninių maišyklių. 2022 metais sveikatos apsaugos ministerija suteikė teisę ženklinti „Rakto skylutės“ ženklu.
Rekomenduojama suvartoti per 14 dienų. Grynasis kiekis nurodytas apytikslis!
Sudedamosios dalys: viso grūdo dalių ruginiai miltai, geriamas vanduo, cukrus, kmynai, raugas, joduota druska.
100 g produkto maistinė vertė: energinė vertė 911 kJ/218 kcal, riebalai 1.06 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.19 g, angliavandenių 51.13 g, iš kurių cukrų 4.91 g, skaidulos 8.65 g, baltymų 5.57 g, druskos 0.26 g.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.