Juoda ruginė tradicinė lietuviška duona gaminama iš viso grūdo dalių ruginių miltų, vandens, cukraus, žiupsnelio kvietinių miltų, joduotos druskos, bei raugo. Pagardinimui įdedame truputėlį kmynų. Tai saldžiarūgščio ir turtingo skonio duona. Tešla gaminama su raugu pagal seną XX a. vidurio receptūrą, minkoma tik rankomis, nenaudojant jokių mechaninių maišyklių.
Rekomenduojama suvartoti per 14 dienų. Grynasis kiekis nurodytas apytikslis!
Sudedamosios dalys: viso grūdo dalių ruginiai miltai (68%), geriamas vanduo, cukrus, kvietiniai miltai, kmynai, raugas, joduota druska.
100 g produkto maistinė vertė: energinė vertė 1021 kJ/244 kcal, riebalai 1.06 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.19 g, angliavandenių 58.05 g, iš kurių cukrų 11.83 g, skaidulos 8.65 g, baltymų 5.57 g, druskos 0.26 g.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.