Gaminama iš viso grūdo dalių ruginių miltų, vandens, cukraus, saulėgrąžų, žiupsnelio kvietinių miltų, joduotos druskos, bei raugo. Pagardinimui – šiek tiek kmynų. Tai pieniško saulėgrąžų skonio, švelni duona. Saulėgrąžų sėklos duonai suteikia savitą saldų prieskonį, jose gausu naudingų polinesočiųjų riebalų rūgščių, vitaminų bei mineralų ir folio rūgšties. Tešla gaminama su raugu, minkoma ir formuojama tik rankomis, nenaudojant jokių mechaninių maišyklių.
Rekomenduojama suvartoti per 14 dienų. Grynasis kiekis nurodytas apytikslis!
Sudedamosios dalys: viso grūdo dalių ruginiai miltai (68%), geriamas vanduo, cukrus, saulėgrąžų branduoliai (8%), kvietiniai miltai, kmynai, raugas, joduota druska.
100 g produkto maistinė vertė: energinė vertė 1219 kJ/292 kcal, riebalai 4.98 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.81 g, angliavandenių 59.03 g, iš kurių cukrų 11.83 g, skaidulos 8.65 g, baltymų 7.37 g, druskos 0.26 g.
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.