Tai tik iš ruginių miltų iškepta duona be pridėtinio cukraus ir kvietinių miltų, todėl ja gali mėgautis žmonės ribojantys cukraus kiekį ar turintys alergiją kviečiams. Labai sena šios duonos receptūra ir kepimo technologija paveldėta iš Dzūkijoje XX a. viduryje gyvenusios močiutės. 2016 metais ši duona LR Žemės ūkio ministerijoje buvo sertifikuota, kaip tautinio paveldo produktas. 2021 metais sveikatos apsaugos ministerija suteikė teisę ženklinti „Rakto skylutės” ženklu.
Rekomenduojama suvartoti per 14 dienų. Grynasis kiekis nurodytas apytikslis!
Sudedamosios dalys: viso grūdo dalių ruginiai miltai, geriamas vanduo, kmynai, raugas, joduota druska. Sudėtyje gali būti kvietinių miltų pėdsakų.
100 g produkto maistinė vertė: energinė vertė 1050 kJ/251 kcal, riebalai 1.29 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių 0.24 g, angliavandenių 59.33 g, iš kurių cukrų 1.02 g, skaidulos 12.05 g, baltymų 6.76 g, druskos 0.88 g.
atreinyte (įsigijo produktą) –
Skani, sveika ir sveikatai naudinga duona.